Ballonvaren in of over de Alpen

Eenmaal per jaar, in de tweede of derde week van januari, zoeken wij met onze luchtballonnen het avontuur op in de Alpen van Oostenrijk. Deze ballonvaarten bieden adembenemende vergezichten met een blauwe lucht, besneeuwde Alpen en scherpe schaduwen. Echt onvergetelijke plaatjes!

Ballonvaren in de Alpen is een aanrader voor avontuurlijke types of mensen die reeds genoten hebben van een ballonvaart in eigen omgeving. Het kan zelfs aan het begin of als afsluiter van uw wintersportvakantie. Een fantastische combinatie!

Onze ballonvaarten in de Alpen starten in principe altijd in het Oostenrijkse dorp Filzmoos.

Beschrijving alpenvaart
Bij een alpenvaart varen we met de luchtballon over de Alpen. Bij deze vaarten wordt speciaal survival equipment meegenomen, waaronder extra gas, wat te eten en te drinken, slaapzakken, zuurstof en een transponder. Deze spullen zijn nodig omdat we bij het ballonvaren nooit weten waar we landen en dit zomaar op moeilijk bergzame plaatsen kan zijn en we natuurlijk op onze volgploeg moeten wachten die ons weer ophaalt. Wij varen over de bergtoppen, maar zij moeten juist om de bergen heen rijden.

Het zicht kan oplopen tot wel 500 km zodat u de Alpen, zoals de Mont Blanc, kunt bekijken. Zelfs het vlakke landschap achter de Alpen kunt u zien liggen. Een alpenvaart duurt 2 uur of langer, waarbij u de kou vergeet omdat het uitzicht te prachtig is en de brander uw gezicht verwarmt.

Après-ballonvaren
Bij terugkomst in Filzmoos worden tijdens het après-ballonvaren de indrukken van de ballonvaart besproken onder het genot van een glaasje champagne.

© 2020 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework