Brittish balloon and airship club

A3 Ballon is bij diverse ballonsportverenigingen aangesloten om de deskundigheid en integriteit op het gebied van ballonvaren te waarborgen. Eén van die verenigingen is de British Balloon and Airship Club (BBAC).

De BBAC (opgericht in 1965) is een vrijwilligersorganisatie. Opgericht om de veiligheid van het ballonvaren te bevorderen en het promoten van de "lichter-dan-lucht-vlucht" in al zijn vormen. Zoals ballonvaren, gasballonvaren en luchtschip vliegen.

De vereniging is zeer actief in het verzorgen van de belangen van haar leden door hen in de gelegenheid te stellen om met officiële organisaties in contact te komen en van gedachten te wisselen. Eén van die officiële organisaties is de Civil Aviation Authority (CAA) en de International Air Sport bestuursorganen zoals de Fédération Aéronautique Internationale (FAI) en de FAI Ballooning Commission (CIA).
Ook verzorgt de BBAC, met een team van erkende instructeurs en examinatoren, opleidingen van piloten en bemanning met erkende diploma's.

BBAC geeft ook een 2-maandelijks glossy blad uit genaamd "Aerostat". Het 52 pagina dikke full color blad staat vol met nieuws, recensies, avonturen, wedstrijden, prachtige foto's, cursussen en evenementen.

© 2021 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework