Beschrijving van een ballonvaart

Een ballonvaart start vanaf één van onze 27 vaste opstijglocaties of vanaf een in overleg te bepalen locatie. Het hele programma, vanaf het moment van verzamelen totdat u weer terug bent op de opstijglocatie, duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur.

Op het opstijgveld wordt u welkom geheten door onze piloot en de crew. Nadat iedereen is ingecheckt, wordt de luchtballon gezamenlijk gereed gemaakt voor vertrek. Na ongeveer 30 minuten is de luchtballon klaar om te vertrekken. Eenmaal aan boord kan het avontuur beginnen.

Gedurende de ballonvaart geniet u van prachtige uitzichten over het Nederlandse landschap zoals u dit waarschijnlijk nog niet eerder heeft gezien. Steden, dorpen, meren en bossen trekken aan u voorbij en zorgen voor een onvergetelijke ervaring van ongeveer 1 uur.

De richting van de luchtballon wordt bepaald door de wind. De piloot kan namelijk met behulp van krachtige propaanbranders alleen de hoogte van de heteluchtballon regelen, niet de richting. Over zichtwaarden, de af te leggen afstanden en richtingen kunnen dan ook geen garanties worden afgegeven.

U geniet van het adembenemende uitzicht en de rust die met geen enkele andere vorm van luchtvaart te vergelijken is.

Wanneer het tijd is om de luchtballon te landen gaat de piloot op zoek naar een geschikte landingsplaats waar de luchtballon veilig aan de grond gezet kan worden.

Wanneer u weer met beide benen op de grond staat wordt de heteluchtballon gezamenlijk ingepakt. Daarna wordt de luchtballonvaart afgesloten met een traditionele champagnedoop, waarbij u in de "adelstand" verheven wordt. Ook ontvangt u een persoonlijk ballonvaart certificaat als blijvende herinnering.

Aansluitend zorgen wij ervoor dat u vanaf de landingsplaats weer terug wordt gebracht naar de opstijglocatie van de luchtballon.

Dit hoeft echter nog niet het einde van uw uitstapje te zijn! Indien u vanaf ons ballonvaartcentrum in Laren vertrekt, bestaat er namelijk na afloop de mogelijkheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten.

© 2021 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework