Nederlandse vereniging voor luchtvaart

A3 Ballon staat voor veiligheid en kwaliteit. De kwaliteit waarborgen doen we onder andere door ons aan te sluiten bij professionele verenigingen. Eén van die verenigingen is de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Als overkoepelende organisatie is de KNVvL de vleugel van alle vormen van kleine luchtvaart in Nederland. Vóór en dóór liefhebbers van de diverse luchtsporten. De KNVvL zelf is als sportbond aangesloten bij het NOC*NSF en de internationale federatie FAI.

De KNVvL is het aanspreekpunt voor alle types van luchtsport en voor ballonvaarders is er een eigen sectie, te weten KNVvL - Afdeling Ballonvaren. De KNVvL zorgt voor de juiste begeleiding, regelwetgeving, juridisch advies, uitwisseling met andere landen, examinering enz.

De KNVvL geeft een blad uit voor haar leden, de "AirSportsMail" (ASM) en komt 6 keer per jaar uit. De KNVvL - Afdeling Ballonvaren heeft ook een eigen blad genaamd "Ballonstof" en verschijnt 4 maal per jaar. Beide bladen geven informatie over de luchtsporten, de actualiteiten, regelgeving en andere relevante informatie.

© 2021 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework