Onze piloten

Vrijwel dagelijks staan er circa 15 gemotiveerde piloten paraat. Onze eerste vereiste van de piloten is een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een heteluchtballon is het veiligste vervoermiddel in de lucht en dat willen wij zo houden.

Naast het uitvoeren van veilige ballonvaarten, is de piloot ook een gids. De piloot kan met zijn/haar ervaring, oriëntatievermogen en kaarten, zowel op papier als elektronisch via een GPS, altijd haarfijn uitleggen waar de luchtballon zich bevindt.

Ballonvaart brevet
Om een luchtballon te mogen varen heb je een brevet nodig. In Nederland worden er twee brevetten uitgegeven. Het Balloon Pilot License (BPL) en het Commercial Pilot License (CPL-FB). FB staat voor Free Balloon. Voor beide brevetten geldt dat je een examen aflegt in theoretische kennis, vervolgens een praktijkexamen aflegt en medisch geschikt bevonden bent. Daarnaast moet een piloot tenminste 16 uur praktijkinstructie hebben gehad en een solovaart hebben gemaakt. De brevetten en aantekeningen dienen elke twee jaar verlengd te worden.

© 2020 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework