De weersafhankelijkheid bij een ballonvaart

Geen luchtballon kiest bij ons het luchtruim zonder een weercheck bij de Luchtvaart Meteorologische Dienst (LMD) van het KNMI, welke gevestigd is op Schiphol. De actuele verwachtingen voor wind en neerslag worden constant bijgehouden en in samenspraak met een meteoroloog van het KNMI beoordeeld. Op basis van deze gegevens neemt de piloot de beslissing al dan niet te verzamelen en/of te vertrekken.

De afhankelijkheid van het weer betekent echter wel dat wij ons het recht moeten voorbehouden om op basis van de weersvoorspellingen de ballonvaart uit te stellen. Leuk is dat niet, maar uw veiligheid gaat bij ons boven alles. In dat geval wordt in onderling overleg een nieuwe datum voor de ballonvaart gepland en dit wordt per e-mail aan u bevestigd.

Op de per e-mail toegezonden reserveringsbevestiging staat het tijdstip vermeld vanaf wanneer u ons kunt bereiken op telefoonnummer 0900-2322556 om te informeren of de geplande ballonvaart doorgaat. Verder kunt u zich op NOS Teletekst pagina 707 van KNMI Luchtvaart alvast een beeld vormen van de weersgesteldheid voor de luchtvaart.

© 2021 - A3 Ballon • Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacy PolicySitemapLinks by sitework